Cliënten helpen cliënten

Om een blijvendsucces te maken van innovaties in de zorg, is laagdrempelige hulp voor de eindgebruikers ervan een “must”: in de vorm van instructiematerialen, trainingen en natuurlijk een helpdesk. Wij helpen organisaties om gebruik te maken van de eigen kracht van hun cliënten om dit te regelen. Zo ontstaat een heuse “cliënten helpen cliënten” helpdesk, waarvan iedereen profiteert!

Over Cliënten helpen cliënten

De “cliënten helpen cliënten”-helpdesk is uniek omdat ze zoveel als mogelijk gebruik maakt van de eigen kracht, kennis en kunde van cliënten. Waar mogelijk zetten we cliënten van de betreffende zorgorganisatie, die dit kunnen en willen, in om hun medecliënten te helpen met zorgtechnologie. Dat heeft verschillende voordelen: niet alleen is de hulp voor vragenstellers letterlijk dichtbij en snel toegankelijk, maar de cliënten die als vrijwillige helpdeskmedewerker hun medecliënten helpen kunnen weer meer zingeving in hun leven ervaren.

Wij zorgen voor de selectie, opleiding, tooling en begeleiding van deze “cliënten-helpdeskmedewerkers”, zodat ze optimaal worden gefaciliteerd en waar nodig zelf om ondersteuning kunnen vragen. Waar een cliënten-helpdeskmedewerker er niet zelf uit komt, hebben we een achtervang in de vorm van onze professionele helpdeskmedewerkers. Ook dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die de zorg uit eerste hand kennen. Zo zorgen we niet alleen voor een goede aansluiting op de belevingswereld van de vraagsteller, maar ook voor een kostenefficiënte oplossing en vooral: extra levensvreugde voor een heleboel mensen.
Over ExceptionAll
ExceptionAll is een sociale onderneming die probeert om het succes van veelbelovende innovaties in de zorg te vergroten, door deze meer bekendheid te geven en vooral door de eindgebruikers ervan te ondersteunen. Dat doen we door te werken met mensen die zelf uit de zorg komen (als cliënt of als oud-zorgprofessional), en die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, door blijvende gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid of een beperking. We werken heel bewust met deze mensen samen, want zij hebben een uniek talent: ze kennen de wereld van de eindgebruiker van zorginnovaties als geen ander! Dus wie kan er beter de vragen van de eindgebruiker beantwoorden?Met ons team helpen we zorg- en welzijnsorganisaties om zoveel mogelijk zelf, gebruik makend van de eigen kracht van hun cliënten, eindgebruikersondersteuning voor zorginnovaties op te zetten, om zo de innovaties tot een blijvend succes te maken. Waar het kan zorgen cliënten zelf voor antwoorden op vragen over de innovatie en voor training. Waar dat niet mogelijk is, springen onze ervaren trainers en helpdeskmedewerkers bij.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie

FTE

3.6

Opgericht in

2015

Meet impact

nee

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Innovatie en infrastructuur,
Verminderde ongelijkheid

Branche

ICT, media en communicatie

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm