Conflict-Innovatie

Conflict-Innovatie helpt bedrijven en organisaties conflicten te benutten, in plaats van er ellende van te ervaren. Want een conflict is een gemiste kans op innovatie: op zowel persoonlijk alsook zakelijk vlak.

Over Conflict-Innovatie

Conflicten worden meestal gezien als iets schadelijks dat zoveel mogelijk vermeden of voorkomen moet worden. Maar als je kijkt vanuit een ander perspectief, zie je dat een (potentieel) conflict juist een kans is om te groeien, zowel persoonlijk alsook zakelijk. Omwille van jezelf, het team en de organisatie, zou je er heel anders mee om moeten gaan. In een conflict-innovatie project gaan we op zoek naar punten waarop denkstijlen en denklijnen elkaar kunnen versterken, in plaats van elkaar in de weg te zitten. Daarnaast leren we mensen dat je van tegenspraak veel meer leert dan van ja-knikken. Maar ook dat je door het herkennen en aanpakken van je eigen primaire stress reactie (en die van de ander), en door je eigen limbische systeem te hacken, met elkaar helder kunt blijven denken. Dat levert op z’n minst persoonlijke groei op, maar vaak ook originele en goede ideeën voor innovatie van producten en diensten van de organisatie.
Over Bijzondere Breinen
Bijzondere Breinen heeft de ambitie om collectieve denkkracht te versterken, door middel van inclusie van mensen die anders denken. Dat betekent dat wij enerzijds bedrijven en organisaties helpen om de aanwezige collectieve denkkracht te benutten en dat we anderzijds mensen met een bijzonder brein helpen om hun eigen bijzondere denken te benutten, zodat zij erkend en gewaardeerd worden voor hun bijzondere brein.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
sociale-cohesie,
armoedebestrijding

FTE

2

Opgericht in

2017

Meet impact

ja

SDG’s

Geen armoede,
Goede gezondheid,
Kwaliteitsonderwijs,
Duurzame energie,
Goede banen en economische groei,
Innovatie en infrastructuur,
Verminderde ongelijkheid,
Vrede en recht,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Overig

Meer van dit bedrijf

Bijzondere Breinen

Financiële dienstverlening
Leer de kracht van anders denken te benutten bij het oplossen van je eigen vraagstuk of innovatie

Bijzondere Breinen

Financiële dienstverlening
Gebruik de kracht van anders denken om je organisatie te versterken

Bijzondere Breinen

Financiële dienstverlening
Inventariseer het potentieel aan denkkracht dat al aanwezig is in je organisatie zodat je de kracht van anders denken optimaal kunt inzetten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm