EME Quick Scan

Met de EME Quick Scan brengen wij in korte tijd een bepaalde materiaal-, product- of afvalstroom van jouw bedrijf in kaart. Halen jullie daar het maximale uit? Uit ervaring weten wij bij EME dat daar veel meer waarde uit te halen is. Financiële én ecologische waarde. Benieuwd hoe het bij jouw bedrijf zit? Ontdek het met de EME Quick Scan.

Over EME Quick Scan

Met de EME Quick Scan brengen wij in korte tijd een bepaalde materiaal-, product- of afvalstroom van jouw bedrijf in kaart. Het kan bijvoorbeeld gaan om koffiedik, computerkabels of een wasmachine. De EME Quick Scan kent twee stappen. Allereerst maken we een grondstoffenpaspoort. Dit is een door EME ontwikkeld gestandaardiseerd format. Het geeft een overzicht van onder andere de bestanddelen en herkomst van het materiaal of product. Een materiaal of product krijgt met dit paspoort dus een identiteit. Dat is van belang voor stap twee: het identificeren van de potentiële meerwaarde die je kunt halen uit de materiaal-, product- of afvalstroom. Zijn er hoogwaardiger oplossingen te vinden? Zo ja, hoeveel meer geld kun je daar- mee verdienen? En – niet onbelangrijk – hoeveel milieuwinst is er te behalen uit die hoogwaardiger oplossingen?De voordelen op een rij

+ Snel en gedegen advies binnen 5 werkdagen.

+ Eenvoudig inzicht in het potentieel van je materiaal-, product- of afvalstroom: laat je geld liggen en kun je CO2 besparen?

+ Zekerheid. Antwoord op de vraag of jouw bedrijf het maximale potentieel haalt uit de materiaal- of productstroom. En zo niet, duidelijke vervolgstappen over hoe het beter en slimmer kan.
Over Excess Materials Exchange
Excess Materials Exchange is een jong en innovatief technologiebedrijf. Met ons digitale matchingsplatform vinden wij nieuwe hoogwaardige hergebruikopties voor de materialen en (afval-)producten van jouw bedrijf. Wij zijn matchmakers. Ook geven wij jouw organisatie waardevolle data over het potentieel van je materialen en producten. Hiermee kun je jullie circulaire ambities een krachtige impuls geven. Er is een wereld te winnen. In onze ervaring kunnen materiaal- en productstromen gemiddeld met 110% in financiële waarde stijgen. En de ecologische voetafdruk kan over het algemeen 60% kleiner. De meest waardevolle match, die telt!

De organisatie in het kort

Impact gebieden

milieu

FTE

8

Opgericht in

2017

Meet impact

ja

SDG’s

Duurzame steden en gemeenschappen,
Verantwoorde consumptie,
Aanpak klimaatverandering,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm