Sociale kaart "Mee doen in"

Bij “Meedoen in” staan activiteiten centraal die mensen helpen mee te doen in de maatschappij, waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is. Een sociale kaart met een duidelijk visie. Het gaat om wat organisaties doen en is dus geen adresboek!

Over Sociale kaart "Mee doen in"

“Meedoen in” is een sociale kaart met een visie: “mensen helpen mee te doen in de maatschappij waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is”. De kaart is leuk en speels opgezet en nodigt uit tot zoeken, lezen en delen van berichten. De deelfunctie maakt dat het platform naadloos integreert in Social Media. Daar is het ook voor gebouwd. Alles is er op gericht om mensen blij te maken met de resultaten en te stimuleren tot persoonlijk contact. Zo kan er direct worden aangemeld, website van de aanbiedende organisatie worden bezocht, gebeld of een anonieme vraag worden gesteld waarbij zelfs je e-mail adres nog even geheim blijft. En als dat allemaal toch niet tot een bevredigend resultaat leidt, dan blijft er altijd een mogelijkheid voor contact met de beheerder. We willen kosten wat kost voorkomen dat mensen een bezoek aan de site ervaren als een afvoerputje. De beheerder heeft uitgebreide beheermogelijkheden en kan controleren of organisaties die activiteiten vermelden, wel goed en adequaat reageren op de vragen die gesteld worden. Met eigen statistieken kan worden gemeten wat goed presteert, welke categorie of welke manier van interactie. Activiteiten kunnen worden gecontroleerd op toepasselijkheid, voordat ze worden toegelaten op het platform. De thema’s en categorieën van de site zijn zelf te beheren, zo kan het platform naadloos aansluiten bij wat er leeft en speelt in de stad of regio. De activiteiten worden door de desbetreffende organisaties zelf aangemeld en kunnen eenmalig of continu zijn. De eenmalige activiteiten krijgen extra aandacht in de ‘Binnenkort te doen’ balk bovenaan de site. Zo worden bezoekers snel op leuke ideeën gebracht. De eerste versie draait in www.meedoeninbronckhorst.nl. Neem gerust een kijkje!
Over VANenVOOR.nl BV
VANenVOOR.nl ontwikkelt maatschappelijke online concepten en platforms. VANenVOOR.nl is sinds 2013 initiatiefnemer van www.wijzelf.nl en de Wijzelf Zorgcoöperaties. Met wijzelf.nl bieden wij een infrastructuur voor informele en formele thuishulp, vrijwillig of betaald. Deze infrastructuur kan lokaal worden ingezet door burgerinitiatieven, zorginstellingen, ledenverenigingen, welzijnsorganisaties of gemeenten. Vanaf 2018 levert VANenVOOR.nl ook een sociale activiteitenkaart. De eerste hiervan is verschenen op www.meedoeninbronckhorst.nl. De sociale activiteitenkaart vermeld en promoot activiteiten die burgers helpen mee te doen, waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is. De sociale activiteitenkaart is als platform in te zetten door gemeenten en kan breed worden door welzijnsorganisaties of burgerinitiatieven.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
sociale-cohesie

FTE

2

Opgericht in

2013

Meet impact

ja

SDG’s

Goede gezondheid,
Innovatie en infrastructuur,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Meer van dit bedrijf

VANenVOOR.nl BV

Events & vergaderen
Online platform: infrastructuur voor informele vrijwillige en betaalde hulp en zorg

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm