Tassen onder het label Beat the Bag

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee we voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid.

Over Tassen onder het label Beat the Bag

In de naaiateliers van Talentfabriek010 worden onder andere producten voor het label Beat the Bag geproduceerd. Het mes snijdt hier aan twee kanten: we maken van oud banner materiaal en zeildoek weer nieuwe (recyclebare) producten en dit doen we met een doelgroep mensen die daarmee de kans krijgt een netwerk op te bouwen, aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken en zelfs een opleiding te volgen. Een mooi product dus met een verhaal!
Over Talentfabriek010
Talentfabriek010 is een sociale onderneming die in de wijken waar veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen, wijkondernemingen start. Dit zijn laagdrempelige ontmoetingsplekken waarin iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen. Op deze manier gebruiken we werk als middel om mensen te activeren met de nadruk op leren en werken. Talentfabriek010 is ontstaan vanuit te behoefte om op talent te sturen in plaats van op de problemen van mensen. Door mensen positief te benaderen op basis van hun talenten, geef je hen de kans om hun problemen niet centraal te stellen, maar juist hun mogelijkheden. Door successen te ervaren, durven mensen hun grenzen te verleggen en doelen te stellen en wie doelen stelt en durft te dromen, heeft een toekomst.We0 richten ons hierbij specifiek op de doelgroep mensen in de stad waarvoor de overheid geen aanbod meer heeft omdat ze langer dan vijf jaar in de bijstand zitten, soms nog nooit gewerkt hebben en daardoor niet als kansrijk worden gezien voor arbeidsbemiddeling. Dit is een doelgroep die door armoede en isolatie nauwelijks maatschappelijk participeert en niet in staat is om dit zelf te organiseren. De doelstelling van de wijkondernemingen van Talentfabriek010 is om de randvoorwaarden te creëren zodat mensen zich gewaardeerd voelen, bijvoorbeeld doordat zij ontdekken dat ze ergens goed in zijn, maar ook heel basaal: omdat ze er zijn en bijdragen aan de activiteiten van de wijkonderneming. Hun bijdrage is van belang om de wijkondernemingen van Talentfabriek010 mogelijk te maken en daarmee presteren ze iets waar ze trots op mogen zijn.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie

FTE

12.4

Opgericht in

2012

Meet impact

nee

SDG’s

Geen armoede,
Kwaliteitsonderwijs,
Goede banen en economische groei,
Duurzame steden en gemeenschappen

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm