11 mei 2023

Buy Social nieuws: MVI-beleid werkt, verduurzaming filmindustrie en finale coolste merken

Nieuws uit de wereld van maatschappelijk inkopen, van sociale ondernemingen op onze Market en van onze Partners. Deze keer: MVI-beleid blijkt succesvol, een initiatief om te filmindustrie te verduurzamen en twee merken op de Market in finale Coolest Dutch Brands.

RIVM: ‘MVI-beleid overheid werkt’

2.603 nieuwe voltijdbanen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stagiairs. Een besparing van minimaal 6,8 Megaton CO2-equivalent aan broeikasgassen, 1433 kilo stikstofoxiden, 91 kilo aan fijnstof en 292.000 kilo aan grondstoffen. Deze klinkende cijfers zijn het resultaat van het maatschappelijk verantwoorde inkoopbeleid (MVI-beleid) van de overheid in 2019 en 2020, volgens onderzoek van het RIVM. Een mooi bericht, dat alleen maar nieuwsgieriger maakt naar de effecten van het dit jaar gelanceerde manifest MVOI – met de ‘O’ van ‘opdrachtgeven’ als belangrijkste aanvulling.

Film For Future: verduurzaming filmindustrie met ‘Buy Social-benadering’

Hoewel we weten dat het maken van een film zorgt voor veel CO2-uitstoot, staat verduurzaming van de Nederlandse filmindustrie nog in de kinderschoenen. Dat moet anders volgens Film For Future, een nieuw initiatief van Laurette Schillings (producent en partner Topkapi Films) en Iris Otten (producent en partner Pupkin). Actrice en ‘Dramatic Change Maker’ Jennifer Hoffman heeft zich bij het initiatief aangesloten, net als Thekla Reuten, Anniek Pheifer, regisseur Mees Peijnenburg en anderen uit de industrie. Het collectief kiest voor een heuse ‘Buy Social-benadering’. Ze zijn namelijk bezig met het aanleggen van een database van duurzame leveranciers voor verschillende aspecten van de industrie, zoals camera, licht en catering. Kun jij de filmindustrie duurzame dienstverlening bieden? Meld je dan bij filmforfuture.nl.

Yumeko en The Good Roll in finale Coolest Dutch Brands

Maar liefst twee van de drie finalisten van FONK’s Coolest Dutch Brands zijn aangesloten bij de Buy Social Market. We wensen The Good Roll en Yumeko heel veel succes tijdens de finale op 24 mei – al hebben ze hun ‘coolheid’ voor ons natuurlijk allang bewezen!

 

Ben je inkoper en wil je nieuws van Buy Social direct in je inbox ontvangen? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief! Interesse om ook Partner van Buy Social te worden? Lees hier meer. Wil je het aanbod van jouw sociale onderneming op onze Market plaatsen? Kijk dan hier.

 

Afbeeldingen: Pexels, Rijksoverheid, Pixabay, Yumeko

Nieuws & blogs

7 augustus 2023

Deze vier wegen kunnen leiden naar impactvoller inkopen

19 juni 2023

Het Buy Social Impact Report is uit!

16 juni 2023

Ook in 2023 impact maken met kerst!

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm