21 juni 2021

De 15 zomer tips van het Buy Social team

Het is zomer! Heb je nog inspiratie nodig voor wat te eten en drinken, te doen en te dragen deze zomer? Je kunt ook zelf beginnen met ‘inkopen’ bij sociale ondernemingen. Wie weet inspireer jij wel je werkgever hiermee en kunnen we samen zo veel mogelijk impact maken! Wij hebben 15 sociale zomertips voor je op een rijtje gezet!

De zomertafel

Roze Bunker 
In de zomer is het belangrijk om genoeg te blijven drinken. En dat wordt extra lekker met de siropen van de Roze Bunker. Omdat het kraanwater in Nederland zo goed is, is het onzin om dat te vervoeren. Met een fles siroop kun je een heel krat aan drankjes maken. Op de website hebben ze ook nog eens heel veel recepten voor andere verfrissende drankjes staan. De ingrediënten waar de siropen van worden gemaakt zijn lokaal geteeld of goed voor de biodiversiteit.

Meet Jack 
Bij Meet Jack kun je terecht voor de lekkerste jackfruit gerechten. Voor dit fruit heb je weinig water nodig en geen pesticide of chemicaliën. Dit is beter voor mens en natuur. Laat je hier inspireren door heerlijke jackfruit recepten gemaakt door topchefs in hun eigen keuken.

The Dutch Weed Burger
Geen barbecue zonder burger, maar dan wel eentje van The Dutch Weed Burger. Deze burger wordt onder andere gemaakt van duurzaam geteeld Zeeuws zeewier. Zeewier zit bomvol met proteïnen en kan makkelijk lokaal geteeld worden.

Nice
Ijs kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de warme zomerdagen. De ijsjes van Nice smaken extra lekker omdat er geen onnodige ingrediënten in zitten en er met zo lokaal mogelijke producten wordt gewerkt.

Geen zin om zelf te koken? Ga het terras op! Bekijk hier bij welke sociale horeca ondernemingen je terecht kunt.

Op reis

De Buurtcamping
De Buurtcamping is een initiatief waarin buurtbewoners tijdelijke campings opzetten, waardoor ze een fijnere buurt creëren. Deze zomer worden er 35 campings opgezet, perfect voor vakantie in eigen land! Misschien is er ook wel eentje in jouw buurt te vinden of wil je er zelf aan meedoen?

Herberg Welgelegen
In deze herberg in Valkenburg vinden professionele zorg en horeca elkaar. Ouderen met geheugen klachten vinden hier hun plek en dat geldt net zo goed voor de hotelgasten. Een prachtige bestemming voor een vakantie in eigen land.

Hotel de Soete Moeder
Hotel de Soete Moeder bevindt zich in een oud klooster in den Bosch. Niet alleen een mooie locatie maar ook een prachtig verhaal. Bij de Soete Moeder krijgen jonge mensen, die ergens anders niet altijd aan werk komen, een kans om werkervaring op te doen.

Better Places 
Toch de grens over deze zomer? Dan ben je bij Better Places aan het juiste adres. Zij creëren reizen op maat door je met lokale reisexperts in contact te brengen. Zo krijg je de beste insiders tips en een lokale ervaring. Better Places heeft ook vakanties zonder vliegtuig. Want zonder vliegtuig maak je meer impact.

Activiteiten

Fun Forest
Ga voor avontuur! Ga klimmen met je gezin, organiseer een uniek kinderfeestje of een uitgebreid bedrijfsuitje in de natuur! Dankzij jouw bezoek kunnen ze bij Fun Forest jonge mensen, die het moeilijk vinden om werk te vinden, een plek bieden binnen hun team. Hier kunnen zij groeien, ontwikkelen zij hun zelfvertrouwen en krijgen zij een positieve blik op de toekomst.

Duik in de boeken
Of wil je juist de rust opzoeken deze zomer? Duik in de boeken van De Correspondent! Van ongelijkheid tot privacy: de boeken van De Correspondent gaan over de grote ontwikkelingen van onze tijd. De opbrengsten van de boeken maken nieuwe journalistiek mogelijk. Wil je meer boekentips? Wij zetten samen met YouBeDo 7 boekentips op een rij voor deze zomer. Klik snel  hier.

Tweedehands tour
Van het Kringloopwarenhuis Nobel in Goes  naar Foenix in Apeldoorn, door het hele land zijn kringloopwinkels te vinden. Trek er eens een dagje voor uit en wie weet kom je thuis met mooie pareltjes! En ben je benieuwd naar hoe het er achter de schermen bij Foenix in Apeldoorn aan toe gaat? Lees het hier.

Plastic Whale
Ga de Amsterdamse grachten op met de Plastic Whale! Help mee om Amsterdam plasticvrij te maken met het eerste plasticvisbedrijf ter wereld. Spring aan boord, gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Zomergarderobe

Project Cece
Shop je nieuwe zomerkledingitems bij Project Cece! Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding van Europa. Bij alle kleding is inzichtelijk weergegeven op welke manier het duurzaam is, welke keurmerken het heeft en wat het verhaal is achter de kleding. De duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk!

Dick Moby (zonnebrillen)
Bescherm je ogen met een zonnebril van Dick Moby! Bij Dick Moby houden ze van de planeet, vooral de waterige stukjes. Daarom gebruiken ze biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen en maken er prachtige brillen van. Zo zie jij er goed uit en de aarde ook!

A Beautiful Story
Maak jouw zomeroutfit of die van een ander helemaal af met de sieraden van A Beautiful Story! Al hun items hebben een verhaal. Jouw aankoop in de webshop of bij een van de verkooppunten, zorgt voor werkgelegenheid op plekken waar dat hard nodig is. Leuk om jezelf of een ander cadeau te geven!

Met deze tips vul jij jouw zomer ook met sociaal inkopen, maar dan thuis! Vergeet vooral niet je aankopen en ervaringen te delen op je werk en tip de Social Impact Market of jouw favoriete sociale onderneming, zodat jouw bedrijf ook kan beginnen met inkopen bij sociale ondernemingen.

Nieuws & blogs

13 juli 2022

Draagvlak voor maatschappelijke inkoop | partnerbijeenkomst

26 april 2022

Buy Social XL 2022: Zichtbaar en onzichtbaar werken aan impact

21 december 2021

Vol inspiratie op naar 2022: tips en tricks uit de afgelopen partnermeeting

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm