19 juni 2023

Het Buy Social Impact Report is uit!

262 sociale ondernemingen met een totaal aanbod van 652 producten en diensten. Dat is wat inkopend Nederland kan vinden op de Buy Social Market: dé online markt voor het inkopen bij sociale ondernemingen. Het is één van de inzichten uit het vandaag verschenen Impact Report 2022 van Buy Social.

 

“Als platform wil Buy Social dat inkopen bij sociale ondernemingen — inkopen met impact zoals wij dat noemen — de norm wordt bij inkopers. Organisaties die het belang daarvan inzien, kunnen zich aansluiten als partner.” Vertelt Nick van den Tol van Buy Social. Buy Social heeft o.a. De Nederlandsche Bank, Gemeente Utrecht en PwC als huidige partners.

 

Ambities concreet maken

“We zien dat bedrijven steeds vaker meer maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen met inkoop. Ook overheden zijn daar bewuster mee bezig, bijvoorbeeld door het ondertekenen van het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkoop (MVOI). Het aanbod aan sociale ondernemingen helpt bij het concreet maken van zulke ambities.” Vervolgt hij.

 

Inhoud van rapport

Het nieuw uitgekomen Buy Social Impact Report bevat inkoopcasuïstiek, wat partners op het vlak van inkopen bij sociale ondernemingen hebben ondernomen in het afgelopen jaar, de ambities voor 2023 en biedt o.a. ook tips om maatschappelijk inkopen nog serieuzer aan te pakken. Het hele rapport is hier te bekijken.

 

Op naar een impactvol 2023!

Beheerder,Beheerder

Nieuws & blogs

7 augustus 2023

Deze vier wegen kunnen leiden naar impactvoller inkopen

16 juni 2023

Ook in 2023 impact maken met kerst!

12 mei 2023

Partnerpodium: PwC

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm