Advies van studentconsultants

Met behulp van de frisse blikken van onze gemotiveerde, universitair opgeleide, student-consultants buigen wij ons graag over tal van maatschappelijke en duurzaamheidsvraagstukken. Dit doen wij met begeleiding van gerenommeerde consultancies als Deloitte, Boer&Croon en Berenschot. Wij streven bij elk project naar het vergroten van Social Impact van de desbetreffende opdrachtgever!

Over Advies van studentconsultants

Wij bieden drie verschillende diensten. Allereerst Onderzoek en Analyse. Deze projecten richten zich op uiteenlopende vraagstukken van zowel binnen als buiten uw organisatie. Zo biedt SOLVE een gestructureerde aanpak voor marktanalyses, strategisch advies en advies over interne en financiële processen. Bij deze dienst gaan 4 consultants aan de slag om in korte tijd uw organisatie te doorgronden en op vindingrijke manier handvaten aan te rijken die uw organisatie kunnen verbeteren.

Ten tweede, impact analyses.Impactmetingen worden steeds relevanter en interessanter voor stichtingen, sociaal ondernemingen en non-profit organisaties. SOLVE biedt daarom de mogelijkheid om de impact van uw organisatie of programma te meten. Deze meting kan bijvoorbeeld worden gebruikt om subsidies aan te vragen of fondsen te werven. Daarnaast geeft het de toegevoegde waarde van een organisatie weer. Met een impact analyse wordt namelijk de vraag gesteld: ‘Heeft het programma of mijn organisatie de impact die ik wil dat het heeft?’. Een voorbeeld van een impact analyse is het meten van de impact van een nieuw programma op het gebied van de arbeidsmarktpositie of sociale welzijn van de deelnemers. Voor impactanalyses gebruikt SOLVE verschillende theoretische raamwerken, waaronder ‘Theory of Change’. Bij deze dienst gaan vier consultants voor langere tijd aan de slag om voor u inzichtelijk te maken wat u organisatie voor invloed heeft op de maatschappij.

Ten slotte, Brainstormsessies. Dit zijn kortlopende projecten, waarbij studenten van diverse studieachtergronden zich buigen over een uitdaging van de organisatie. Deze organisaties kunnen bijvoorbeeld in een opstartfase zitten en de inzichten van SOLVE gebruiken om snel te kunnen groeien. Of een al bestaande organisatie wil haar marketing verbeteren met behulp van marketing studenten. Bij deze dienst kunnen zeer uiteenlopende vragen worden gesteld die vervolgens door een team van 3 of 4 consultants worden getackeld.
Over SOLVE Consulting
SOLVE Consulting is een studentenorganisatie die advies geeft aan een grote verscheidenheid van non-profitorganisaties en sociaal ondernemingen die het gezamenlijk streven hebben om sociale impact te maken. Met behulp van de frisse blik van onze academische student-consultants en hun verse theoretische kennis buigen wij ons graag over verschillende vraagstukken binnen of buiten uw organisatie. Onze consultants worden getraind door gerenommeerde adviesbureaus en bieden hun ervaring aan u aan voor slechts een kleine vergoeding. Wij bieden onder andere impactmetingen, brainstormsessies en diverse vormen van onderzoek en analyse. Afhankelijk van de grootte van het project zijn onze prijzen ten opzichte van de gevestigde adviesbureaus ongeveer 90% lager. Dat kan omdat onze consultants zich vrijwillig inzetten om via SOLVE social impact te maken.Wij hopen dat uw organisatie en SOLVE elkaar vinden in het maatschappelijke karakter van de organisaties en het streven om de samenleving een stukje beter te maken! Mocht u interesse hebben in een eventuele samenwerking of heeft u nog verdere vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd open voor een oriënterend gesprek en een kop koffie

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
milieu,
sociale-cohesie,
armoedebestrijding

FTE

22.5

Opgericht in

2007

Meet impact

ja

SDG’s

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm