Afval naar Design

Uw organisatie produceert jaarlijks enorm veel afval! Hoe mooi zou het zijn als u een nieuwe bestemming weet te vinden voor een deel van dit afval, in de vorm van een gaaf designproduct? Geef het vervolgens weg als cadeau, maak er een handig en aansprekend meubel van of laat een volledige ruimte vullen met nieuwe meubels vanuit uw afval of restmateriaal.

Over Afval naar Design

Design maakt de wereld mooier! Ondanks de massaproductie van meubels en aanverwante producten, ontstaat echte toegevoegde waarde nog steeds door originaliteit en innovatie. VanDeBouwplaats streeft daarom naar het ontwikkelen van duurzame designproducten. Wij gebruiken daarvoor restmaterialen van de bouwplaats en willen daarbij zoveel mogelijk het restmateriaal behouden zoals het is. Hierdoor creëren we aansprekende producten met een industrieel karakter, die echt een nieuwe toepassing krijgen.
Over VanDeBouwplaats
Bij VanDeBouwplaats willen we materiaal dat voorheen werd weggegooid of op een laagwaardige manier werd gerecyled, op de bouwplaats gebruiken als ‘grondstof’ voor onze producten. Hiervoor werken wij samen met onder andere Van Hattum en Blankevoort en andere VolkerWessels ondernemingen. Samen hebben wij de ambitie om al het materiaal van bouwplaatsen in Nederland te gebruiken en zo de hoeveelheid afval tot nul te reduceren. Zo zorgen we niet alleen voor het recyclen van producten, maar zelfs het upcyclen ervan!

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
milieu,
sociale-cohesie

FTE

3

Opgericht in

2017

Meet impact

nee

SDG’s

Duurzame energie,
Goede banen en economische groei,
Innovatie en infrastructuur,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Aanpak klimaatverandering,
Beschermen van leven onder water,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm