Circulair inkopen

SNEW wil de partner zijn als remanufacturer in telecom- en IT-producten. Dit doen wij door het: inzamelen, inventariseren, reviseren [registreren/testen/wissen/reinigen /repareren /verpakken] en verzenden naar elke locatie die de klant wenst. Het overblijvende afval wordt gerecycled met het doel de grondstoffen zo veel mogelijk terug te winnen.

Over Circulair inkopen

Door te werken met SNEW, levert dat voor alle partijen een win-win situatie op. Voor leverancier dat hun producten en reserveonderdelen langer beschikbaar blijven. Voor de klant een goedkoper product wat aan het eind van de levensduur weer ingenomen wordt, en dus milieuverantwoord wordt hergebruikt of recycled. Maar ook winst voor onze aarde, wat leidt tot minder gebruik hulpbronnen (energie), minder afval en onnodige uitputting van onze aarde.

Verder wil SNEW jonge werknemers en senior 50-plussers met een afstand tot de arbeidsmarkt rekruteren om hen de kans te geven om te voorzien in eigen levensonderhoud en volwaardig te participeren in de maatschappij. Op deze manier verbindt SNEW haar duurzaamheidsdoelstellingen direct met een HR-beleid, om ten volle gebruik te maken van de toegevoegde waarde van zowel producten als mensen.
Over SNEW
“SNEW is een voorloper op het gebied van circulaire economie voor telecom- en IT-producten. We rekken de productlevenscyclus zo ver mogelijk op. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van milieu verantwoorde verwerking van hun elektrisch en elektronisch afval (EEA). Ons productverzorgingssysteem biedt producten een tweede en soms een derde leven (inclusief ontwikkelingslanden), voordat deze uiteindelijk zullen worden gerecycled. Op deze manier kunnen we bedrijven en overheden helpen met duurzaam inkopen volgens ISO 20400 en door te helpen met hun Corporate Social Responsibility volgens ISO 26000: met het doel om bedrijven en organisaties te bewegen tot duurzaamheidsontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen door het verbeteren van de omstandigheden voor arbeid, milieu en samenleving.”

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
milieu,
sociale-cohesie

FTE

18.75

Opgericht in

2013

Meet impact

nee

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Verantwoorde consumptie

Branche

ICT, media en communicatie

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm