CRDL (Cradle)

De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking – én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen, omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.

Over CRDL (Cradle)

De interactie begint wanneer twee gebruikers ieder één hand op de CRDL leggen en een circuit vormen door elkaar aan te raken. Door innovatieve technologie herkent de CRDL de manier waarop mensen elkaar aanraken en vertaalt deze aanrakingen in geluid. De manier van aanraken is van invloed op het geluid dat wordt voortgebracht. De CRDL beschikt over 25 voorgeprogrammeerde geluiden, verdeeld over 5 thematische geluidsbibliotheken. Gebruikers kunnen de interactie verder afstemmen op persoonlijke voorkeuren, door eigen geluiden toe te voegen op een SD-kaart. De CRDL kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt door meer deelnemers aan het circuit toe te voegen, als schakels in een ketting. Iedere deelnemer heeft dezelfde mogelijkheden om het samenspel te beïnvloeden. De CRDL is gemaakt van massief edelhout en wordt individueel vervaardigd, waarbij de complexe electronica uit het zicht is geplaatst om mensen niet in verwarring te brengen.

Het gebruik van de CRDL leidt tot, hernieuwd, contact tussen mensen wanneer dat door dementie of andere beperkingen niet meer mogelijk is en functioneert d.m.v. sensorische stimulans en activering. CRDL wordt gebruikt in zorginstellingen voor ouderen en voor mensen met een verstandelijke beperking.
Over CRDLT
De CRDL is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking – én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen, omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking. De organisatie bestaat uit zelfstandige regio-adviseurs die de CRDL (Cradle) presenteren bij zorginstellingen, productie en productontwikkeling, verkoop en markektignmanagement.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

sociale-cohesie

FTE

12

Opgericht in

2014

Meet impact

nee

SDG’s

Goede gezondheid,
Verminderde ongelijkheid

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm