Educatieve programma’s over duurzaam ondernemen

Al onze programma’s hebben als basis ondernemen, duurzaamheid en een herkenbaar product of thema. We hebben momenteel programma’s over o.a. Chocolade, Mode, Robotica, Upcyclen, Gezondheid & Voeding en Muziek voor alle leeftijden. Onze programma’s zijn modulair en kunnen naar behoefte aangepast worden.

Over Educatieve programma’s over duurzaam ondernemen

In onze programma’s gaan kinderen of jongeren de uitdaging aan om een succesvol duurzaam ondernemer te worden. Ze leren over de achtergrond en productie van een product, bijvoorbeeld chocola, en gaan zelf ook aan de slag met het maken van een duurzaam product. De leerlingen leren over eerlijke en oneerlijke handel en krijgen workshops in ondernemersvaardigheden, zoals pitchen en marketing.

Aan het einde van het programma presenteren de leerlingen hun eindproduct op een feestelijk eindevenement. Ze verkopen hun duurzame product, en vertellen wat ze geleerd hebben aan ouders, mede-scholieren en buurtbewoners. De opbrengst van het eindevenement gaat naar een door henzelf gekozen goed doel.
Over Fawaka Ondernemersschool
“Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren. Aan de ene kant leren we kinderen een ondernemende houding, bijvoorbeeld creatief denken, samenwerken, oplossingsgericht denken en doorzettingsvermogen; oftewel zelfontplooiing. Aan de andere kant leren we kinderen duurzaam handelen, oftewel positief naar mens en milieu. Om de grote ecologische en maatschappelijke uitdagingen waar wij als land en wereld voor staan het hoofd te kunnen bieden, moeten we de jonge generatie duurzaam en inclusief onderwijs gekoppeld aan ondernemend gedrag bieden. Dit wordt de basis voor iedere jonge wereldburger. Fawaka Ondernemersschool is een sociale onderneming met een heldere missie: álle kinderen en jongeren in Nederland kennis laten maken met duurzaam ondernemerschap. Ondernemen is een geweldige manier om te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen. Een mooie manier om een duurzame en inclusieve samenleving te maken, omdat het niet alleen over praten maar ook over doen gaat.”

De organisatie in het kort

Impact gebieden

milieu,
sociale-cohesie

FTE

5

Opgericht in

2015

Meet impact

nee

SDG’s

Kwaliteitsonderwijs,
Verminderde ongelijkheid,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Verantwoorde consumptie

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm