Fairphone 2

Van de mijnen tot de fabrieken, de elektronische industrie opereert op een niet duurzame en niet eerlijke manier. Wij geloven dat de enige manier om dit te veranderen is, om er deel van te zijn. Door zelf een eerlijkere en modulaire Android smartphone te produceren, maken we de productieketen transparanter en creëren we een positieve impact.

Over Fairphone 2

Dankzij het modulaire design kun je eenvoudig zelf deze smartphone repareren en/of onderdelen vervangen en verleng je de levensduur aanzienlijk. Wij hechten veel belang aan software beveiliging: je ontvangt bijna maandelijks security updates.

Het toestel is gemaakt van eerlijkere materialen: het bevat conflictvrij tin, wolfraam en tantalium en fair-trade goud.

Het gebruik van twee aparte telefoons is niet meer nodig, door de Dual SIM functie is er ruimte voor twee SIM kaarten tegelijkertijd, voor bijv. werk en privé.

Naast het 32 GB interne geheugen, kun je dit nog eens uitbreiden met geheugenkaarten van maximaal 64 GB.

De Fairphone 2 heeft een uitneembare batterij; zo kun je je batterij makkelijk vervangen of als deze leeg is, een volle reserve batterij gebruiken als snelle back up.

Verder is de Fairphone 2 voorzien van een 5 inch HD scherm en maak je de mooiste foto’s en video opnames met de 12 Mpix camera met dubbele LED flits. Je selfies neem je met de 5 Mpix camera aan de voorkant.

Het Operating System is Android 6.0 (Marshmallow)
Over Fairphone B.V.
Een betere telefoon, is een telefoon die beter gemaakt is.Onze telefoon draagt het complexe verhaal van de honderden mensen die meehielpen om hem te maken. We willen dat verhaal openbreken, om de manier waarop onze telefoons gemaakt, gebruikt en hergebruikt worden positief te kunnen beïnvloeden.Dingen veranderen niet van de ene op de andere dag. Wel bouwen we samen met onze community een movement om te laten zien dat er vraag is naar eerlijke elektronica. Bevorder samen met ons een nieuwe markt voor duurzaamheid in de tech-industrie.Als het om het maken van onze telefoon gaat, pakken we dingen net even anders aan.We streven ernaar dat de hele levenscyclus van de telefoon een positief effect heeft op werkomstandigheden en leefomgeving.We ontwerpen producten die lang meegaan. Dat geldt zowel voor het ontwerp als voor mogelijke reparaties – makkelijker kan bijna niet. Met de mogelijkheid tot repareren in ons achterhoofd hebben we dan ook de eerste modulaire telefoon ter wereld gemaakt.Wat we in onze telefoons stoppen telt zwaar voor ons. Daarom traceren we de oorsprong van de onderdelen en creëren we vraag naar materialen met respect voor onze planeet en haar bewoners.Wij denken dat langdurige arbeidsverhoudingen de basis vormen voor goede werkomstandigheden. We werken nauw samen met leveranciers, zodat we steeds de huidige situatie kunnen beoordelen, onderliggende issues kunnen blootleggen en de situatie samen kunnen verbeteren.We komen steeds een stapje dichter bij een kringloopeconomie door hergebruik en reparaties van onze telefoons te stimuleren, de mogelijkheden tot recycling te onderzoeken en de hoeveelheid elektronisch afval wereldwijd te verminderen.Door de productieketen van onze telefoon open te stellen, willen we een discussie starten over de vraag waar onze producten vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. In onze speurtocht betrekken we onze community bij elke stap. Duik erin en sluit je aan bij de movement.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

milieu,
armoedebestrijding

FTE

69

Opgericht in

2013

Meet impact

ja

SDG’s

Geen armoede,
Geen honger,
Goede gezondheid,
Goede banen en economische groei,
Verminderde ongelijkheid,
Verantwoorde consumptie,
Aanpak klimaatverandering,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

ICT, media en communicatie

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm