ITAD (IT Asset Disposal), Bring Back E-waste, refurbished IT, DAAS (device as a service)

Wij scoren 82% op de Sustainable Development Goals door IT hergebruik, afvalcompensatie en recycling the koppelen aan sociaal verantwoord ondernemen.

Welke rol kan jouw bedrijf vervullen?


  1. Door afgeschreven IT-apparatuur, zoals servers, netwerkapparatuur, laptops, desktops, tablets, smartphones, TFT’s (werkend en niet-werkend), te laten verwerken door Argo360.

  2. Door ons opdracht te geven om E-waste (Laptops, tablets of smartphones) terug te halen uit Afrika, om zo afvalneutraal IT apparatuur in te zetten.

Over ITAD (IT Asset Disposal), Bring Back E-waste, refurbished IT, DAAS (device as a service)

Alle activiteiten op een rij:

  • Data-opschoning (data wiping, {on site-} shredding)

  • Hergebruik van IT-middelen (onze focus)

  • Leveren van kritische IT apparatuur (networking, servers, parts) Nieuw, renew of refurbished

  • Recycling in overeenstemming met de EU wet- en regelgeving

  • deployment OS

  • roll outs: lift shift datacenters, werkplekken, etc

  • supply chain warehousing 24/7 leveren van parts

  • Bring back E-waste programma


Welke voordelen biedt dit initiatief voor jouw bedrijf?Dit initiatief vergroot de geambieerde voortrekkersrol op het gebied van MVO zonder financiële consequenties, of security risico’s voor jouw bedrijf en de mogelijkheid om de social return verplichting in te vullen in Amsterdam of de rest van Nederland.1. MVO• Reductie Co2. Argo360 richt zich op herinzet van ICT-apparatuur. We zitten op een gemiddelde herinzet van 72% en dat is ruim 3x hoger dan gebruikelijk in Nederland.• Reductie Co2 (2). Door binnen de stadsgrenzen de IT-apparatuur te verwerken minimaliseert jouw bedrijf transportbewegingen. Wederom winst!• Social return. Met behulp van de IT-apparatuur helpt jouw bedrijf mee om meer mensen aan het werk te zetten. Dit zijn mensen die geleverd worden door gemeenten en afstand hebben tot de arbeidsmarkt en bij ons (Argo360) een opleiding volgen om operator te worden. jouw bedrijf ontvangt hiervoor een rapportage die inzage geeft in het aantal uur dat gegenereerd is door de aangeboden IT-apparatuur en welke werkzaamheden daarvoor verricht zijn.• Argo360 beschikt over PSO 3|30+ certificaat en is los daarvan erkent door de gemeente Amsterdam op www.socialezaken.info• Argo360 is actief betrokken bij het Bring Back E-waste programma, om E-waste uit achtergestelde gebieden terug te halen om hier te recyclen.We beschikken op dit moment als enige in Nederland over alle vereiste certificeringen (ISO27001, ISO14001, ISO9001, WEEELABEX, PSO3|30+). Check hier of een organisatie een WEEELABEX accreditatie heeft: https://www.weeelabex.org/operators-list/
Over ARGO360
“In het kort is Argo360 een IT Asset Disposition-bedrijf dat toegevoegde waarde biedt t.a.v.: · Data-opschoning (data wiping, {on site-} shredding), · Hergebruik van IT-middelen (onze focus) · Leveren van kritische IT apparatuur (networking, servers, parts) Nieuw, renew of refurbished. · Recycling in overeenstemming met de EU wet- en regelgeving · Zorgen voor social return: we bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken nauw samen met de Nederlandse overheid om dat mogelijk te maken. PSO 3|30+ · Vermindering van de CO2-voetafdruk en resultaat rapporteren in KG CO2-besparingen. · Bring Back E-waste programma: afval compensate · 3D printing van objecten uit recycling · deployment OS · roll outs: lift shift datacenters, werkplekken, etc · supply chain warehousing 24/7 leveren van parts

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
circulair-duurzaam,
int-ontw-en-fairchain,
milieu,
sociale-cohesie,
voedseltransitie-natuurbehoud,
armoedebestrijding

FTE

50

Opgericht in

2009

Meet impact

nee

SDG’s

Geen armoede,
Geen honger,
Goede gezondheid,
Kwaliteitsonderwijs,
Gendergelijkheid,
Schoon water en sanitaire voorzieningen,
Duurzame energie,
Goede banen en economische groei,
Verminderde ongelijkheid,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Verantwoorde consumptie,
Aanpak klimaatverandering,
Beschermen van leven onder water,
Beschermen van leven op het land,
Vrede en recht,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

ICT, media en communicatie, Logistiek & vervoer, Overig

Meer van dit bedrijf

ARGO360

ICT, media en communicatie
Compenseer de inzet van nieuwe IT apparatuur door vervuilende IT producten terug uit Afrika te halen.

ARGO360

ICT, media en communicatie
mobiele vernietiging van gegevensdragers op locatie

ARGO360

ICT, media en communicatie
Verwijder data van schijven veilig

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm