Leermodules voor vluchtelingen

Stichting New Dutch Connections organiseert leertrajecten voor jonge vluchtelingen in samenwerking met bedrijven en andere samenwerkingspartners. Door kennis en kunde van organisatie te delen, kunnen asielzoekers zich ontwikkelen en ontdekken wat hun talenten zijn. Professionals krijgen de kans om als coach van een jonge vluchteling te helpen om zijn/haar toekomstdroom te realiseren.

Over Leermodules voor vluchtelingen

De samenwerking met bedrijven is voor ons cruciaal. Er zijn verdeeld over het land vijf Toekomstacademies die de leertrajecten aanbieden en we zijn altijd op zoek naar potentiële samenwerkingspartners die een waardevolle bijdrage leveren op de volgende manieren: Het mede- ontwikkelen en aanbieden van een inhoudelijk lesprogramma, het inzetten van medewerkers als coach van een jonge vluchteling, het organiseren van een werkbezoek of snuffelstage of voorzien in materialen, financiële middelen of overige benodigdheden om de leertrajecten succesvol te laten verlopen.
Over New Dutch Connections
Stichting New Dutch Connections (NDC) inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt partijen bij hun talentontwikkeling met als doel het realiseren van economische zelfredzaamheid. Dit doen wij onder andere door leermodules te ontwikkelen met bedrijven en andere samenwerkingspartners, door het koppelen van de jongeren aan vrijwillige coaches en maatjes en het opvoeren van theatervoorstellingen. NDC heeft vijf Toekomsacademies opgezet verspreid over het land, waar projectleiders de leermodules lokaal organiseren.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
sociale-cohesie,
armoedebestrijding

FTE

21

Opgericht in

2004

Meet impact

nee

SDG’s

Geen armoede,
Goede gezondheid,
Kwaliteitsonderwijs,
Gendergelijkheid,
Goede banen en economische groei,
Verminderde ongelijkheid,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Vrede en recht,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Bouw

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm