Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de Slag is ontstaan vanuit de vraag van werkgevers die openstaan voor mensen met een beperking, maar lastig rechtstreeks in contact kunnen komen met de doelgroep door de grote verscheidenheid aan bureaus en instanties. Door deze partijen. Hierdoor is er vaak geen inzicht in de totale doelgroep en is contact alleen mogelijk via een partij.

Daardoor is er behoefte aan transparantie op de arbeidsmarkt, naast de dienstverlening vanuit de overheid waardoor werkzoekenden zich kunnen profileren en werkgevers kunnen zoeken; een aanpak inclusief platform waarin men elkaar kan vinden.

Over Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de Slag biedt een landelijk digitaal platform waarop werkzoekenden een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun werkaanbod kunnen presenteren. Naast digitale contacten organiseert Onbeperkt aan de Slag, samen met de deelnemende werkgevers maandelijkse Meets&Greets waarop doelgroep en werkgevers rechtstreeks met elkaar in gesprek gaan: om met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren.

De uitvoering van Onbeperkt aan de Slag vindt plaats door een sociale onderneming, WijzijndeOplossing BV.

Tevens is er de ambassadeursstichting Onbeperkt aan de Slag met daarin werkgevers, een vertegenwoordiging vanuit de doelgroep en vertegenwoordiging vanuit de deelnemende gemeentes in het bestuur.

De uitgangspunten van Onbeperkt aan de Slag zijn:

– de werkzoekende maakt zelf met of zonder hulp zijn of haar profiel aan
– de werkzoekende blijft altijd eigenaar van het eigen profiel en de eigen data
– de werkzoekende beslist zelf of hij of zij een begeleider koppelt en beslist daarmee ook zelf of en wie er mee kan kijken
– het platform is niet bedoeld voor handhaving en/of controle
– de werkgever plaatst eigen vacatures en ontvangt sollicitaties of besteedt dit uit aan een organisatie (bv uitzendbureau of WerkgeverServicePunt

Zowel begeleidende bureaus als overheidsinstanties kunnen de deelnemer als de werkgever begeleiden en facilliteren zodat het niet alleen tot een match komt maar tot een duurzame plaatsing.

Werkgevers werken door deelname aan de beweging Onbeperkt aan de Slag mee aan een genormaliseerde en meer transparante arbeidsmarkt, waarin werkzoekenden zichtbaar zijn en worden gevonden en geselecteerd op basis van wat kan.

Het platform is geschikt voor werkzoekenden van alle niveaus: op de website kan het taalniveau worden aangepast.
Over Onbeperkt aan de Slag
Onbeperkt aan de Slag is een initiatief van werkgevers om de arbeidsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking toegankelijk en transparant te maken. Onbeperkt aan de Slag biedt een landelijk digitaal platform waarop werkzoekenden een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun werkaanbod kunnen presenteren. Naast digitale contacten organiseert Onbeperkt aan de Slag, samen met de deelnemende werkgevers, Meets&Greets waarbij werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers die voor hen openstaan elkaar ontmoeten.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie

FTE

6

Opgericht in

2014

Meet impact

ja

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Verminderde ongelijkheid

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm