Private Label Chocolade

Absurd lekkere chocoladerepen waarvan het productieproces geheel in eigen hand ligt. De ‘specialty cacao’ die hiervoor gebruikt wordt, kopen wij rechtstreeks bij de producent in. Hierdoor bieden wij naast een geweldige smaakbeleving, ook volledige traceerbaarheid/transparantie en een veel eerlijker product dan wat men kent. Het recept hiervan wordt samen gecreëerd: van keuze van cacao tot roosterschema, percentage cacao, type suiker, eventuele smaaktoevoegingen, etc.

Over Private Label Chocolade

Private Label chocolade wordt van ‘bean-to-bar’ gemaakt, wat betekent dat het gehele productieproces in eigen hand ligt. Door deze ambachtelijke manier van werken, én het feit dat wij enkel met de meest prikkelende cacaosoorten (genaamd ‘specialty cacao’) werken, levert een intense en complexe chocolade op met een smaakbeleving waar men wild van wordt.

Het recept wordt samen gecreëerd. Hierdoor kan je zelf bepalen welke cacaosoorten er gebruikt mogen worden, wat de percentages van cacao moeten zijn, welk type suiker/melkpoeder/cacaoboter er toegevoegd dient te worden, of er eventueel nog smaaktoevoegingen aan te pas mogen komen, etc.

De cacao kopen wij wel altijd rechtstreeks in bij de producent: ‘direct trade’. Hierdoor weten wij exact waar onze bonen vandaan komen, kennen wij de mensen achter de cacao, bieden wij volledige transparantie en weten wij dat de producenten in het land van herkomst een veel hoger bedrag overhouden aan de cacao. Een volgende stap op weg naar een eerlijkere en duurzamere wereld.
Over Mesjokke / The Chocolate Explorers
We zijn he-le-maal Mesjokke van cacao. Daarom maken we absurd lekkere en écht eerlijke chocoladerepen. Onze cacao verkrijgen we door ‘Direct Trade’ wat betekent dat we onze bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en wij weten precies waar onze bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken we enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de meest diepgaande en prikkelende smaken aan onze repen geven. In onze Mesjokke fabriek in Utrecht verwerken we de rauwe bonen tot een reep, waarbij we elke stap in het productieproces –van het roosteren tot en met het inpakken- zelf uitvoeren. Klabats!: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

int-ontw-en-fairchain,
armoedebestrijding

FTE

Opgericht in

2014

Meet impact

nee

SDG’s

Geen armoede,
Geen honger,
Verminderde ongelijkheid,
Verantwoorde consumptie,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Geschenken, Horeca & voeding
Mesjokke / The Chocolate Explorers
heeft samengewerkt met

Meer van dit bedrijf

Mesjokke / The Chocolate Explorers

Horeca & voeding
Absurd lekkere en ongehoord eerlijke chocolade in eigen verpakking

Mesjokke / The Chocolate Explorers

Horeca & voeding
Absurd lekkere en ongehoord eerlijke chocolade

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm