Reizen – community based & eco-toerisme

Reizen naar bijzondere bestemmingen, met intense ontmoetingen van mens en natuur, waarbij de lokale bevolking zoveel mogelijk meeprofiteert door hen te betrekken bij de reizen. Dit geeft reizigers de meest onvergetelijke ervaringen.

Over Reizen – community based & eco-toerisme

Wil je ook de mooiste en minder bekende plekken op aarde ontdekken tijdens reizen met impact? Niet alleen de hoogtepunten, maar ook natuur ervaren en de lokale mensen en cultuur ontmoeten? Wil je dat de lokale bevolking eerlijk verdient aan je reis? Ga dan mee met Fair2.travel. Ga met lokale gidsen op pad, probeer het openbaar vervoer, wandel in de mooiste gebieden en slaap in kleine afgelegen dorpjes bij de bevolking. Co-creëer je reis of laat alles voor je regelen. Reis door landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika; zoals Ethiopië, Ghana, Togo, Benin, Sierra Leone, Rwanda, Uganda, Malawi, Palestijnse gebieden (Westelijke Jordaanoever), Bangladesh, Birma, Paraguay, Brazilië en meer.
Over Fair2
Fair2 is een sociale onderneming met als doel: bijdragen aan economische ontwikkeling en ‘self-empowerment’. We doen dat door ‘fair services’ te ontwikkelen in co-creatie met onze partners en klanten, onder het motto ‘explore the world and reduce poverty’. Community based en eco-toerisme in ontwikkelingslanden, zijn ons belangrijkste product. We zoeken de armere landen waar reizigers veilig kunnen reizen, of juist de minder bereisde gebieden in bekendere arme landen. Reizigers bezoeken deze plekken, waar vooral de minder bedeelde bevolking in de toeristische sector werkt. Zij krijgen opleidingen en verdienen aan toerisme door mensen te gidsen, in homestays te ontvangen, maaltijden voor hen te koken of andere producten te maken. Het betekent een bijzondere, pure reis voor de reizigers en meer inkomen voor de armere lokale bevolking.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

armoedebestrijding

FTE

15

Opgericht in

2012

Meet impact

ja

SDG’s

Geen armoede,
Geen honger,
Gendergelijkheid,
Goede banen en economische groei,
Verminderde ongelijkheid

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm