Social label, de sociaal duurzame designcollectie

Als mensen iets moois maken, dat kunnen tonen, zorgt dat voor arbeidstrots, eigen waarde en een extra stimulans om terug te komen in de maatschappij. De designcollectie van Social label is een voorbeeld in Nederland waarin topdesign, vakmanschap en sociale missie samenkomen.

Over Social label, de sociaal duurzame designcollectie

Via de producten die ism werkplaatsen en topontwerpers worden gemaakt, bouwt Social label een inclusieve wereld waar mensen echt betrokken zijn. Via de aankoop van Social label producten draag je hieraan bij. Ook kun je in het Social label Lab I Werkwarenhuis (genomineerd Dutch Design Awards 2019 voor aantrekkelijke werk/leefomgeving) terecht voor lezingen, rondleidingen of het huren van inspirerende ruimtes.
Over Social label
“Social label is een internationaal label voor design met betekenis, ontwerpen ten dienste van kwetsbare mensen ism werkplaatsen in Nederland en gerenommeerde ontwerpers. We ontwerpen arbeid op maat op basis van ritme en skills. Social label laat zien dat iedereen mooi werk kan maken en trots kan zijn op wat hij wel kan. Dat zorgt voor identiteit, trots, waardering en zichtbaarheid juist bij kwetsbare groepen. www.sociallabel.nl Naast online is de designcollectie van sociaal duurzame producten te zien in het Social label Lab onderdeel Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch waar bedrijven en overheden ook terecht kunnen voor rondleidingen en sessies rond inclusieve economie. www.werkwarenhuis.nl”

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
sociale-cohesie,
armoedebestrijding

FTE

3

Opgericht in

2014

Meet impact

ja

SDG’s

Goede gezondheid,
Kwaliteitsonderwijs,
Verminderde ongelijkheid,
Verantwoorde consumptie,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm