Super-tosti’s

In Nederland worden iedere dag honderdduizenden broden verspild. Daarom gebruiken we met De Tweede Jeugd de onverkocht gebleven broden van bakkers. De meeste Supertosti’s zijn vegetarisch, sommige klassiek, maar vaak met spannende smaakcombinaties bedacht door onze chef. Dus draag je steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling en eet zo’n heerlijke tosti!

Over Super-tosti’s

In Nederland blijven zo’n 400.000 broden per dag onverkocht. Zonde om weg te gooien natuurlijk, en daarom maakt De Tweede Jeugd er weer de lekkerste producten van! Eind 2016 opende De Tweede Jeugd de eerste ‘broodoutlet’ van Nederland. Omdat duidelijk werd dat er elke dag genoeg brood overbleef om heel Amsterdam te voeden, moest er iets gebeuren. Inmiddels zijn er verschillende producten op de markt, zijn de Supertosti’s van restbrood verkozen tot lekkerste tosti van Amsterdam en worden ze verkocht op 50+ locaties.

De Tweede Jeugd is opgericht door voormalig chefs, en dat zie je terug in de verrassende, unieke en extreem goede smaken. De Supertosti’s worden gemaakt op twee dikke plakken zuurdesembrood en zijn gemiddeld twee keer zo zwaar als een standaard tosti. Ze zijn eerder vergelijkbaar met een luxe broodje. Er zijn 8 verschillende smaken, waarvan 5 vega en 2 vegan.

– Belegen Boerderijkaas (v)
– Twee kazen (Provolone DOP en belegen boerderijkaas) (v)
– Huisgemaakte Paddestoelenstoof, Manchego DOP en rucola (v)
– Surinaamse groenten (pom) met kousenbandchutney (beide huisgemaakt) en belegen

Boerderijkaas (v)

– Vegetarische Kimchi van Oh Na Mi uit Amsterdam met belegen boerderijkaas (v)
– Gerookte wild zwijn-ham met huisgemaakte uiencompôte en belegen boerderijkaas
– Linzenstoof met chipotle, rode ui en koriander, met Wilmersburger cheddar (vegan)
– Rendang van Meet Jack met Wilmersburger Cheddar (vegan)
Over De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt producten van de overgebleven broden van bakkers. Aan het eind van de dag blijft er zo’n 5% van de broden liggen, nog steeds perfect om nieuwe producten van te maken. Hier kon De Tweede Jeugd wel wat mee, voormalig chefs uit de Amsterdamse tophoreca. Een greep uit het assortiment: Croutons, Crostini, Bread&Butter en natuurlijk de bekende Supertosti’s in acht smaken! Allemaal van de best bewaarde zuurdesembroden.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

milieu

FTE

4

Opgericht in

2016

Meet impact

ja

SDG’s

Verantwoorde consumptie

Branche

Meer van dit bedrijf

De Tweede Jeugd

Horeca & voeding
Circulaire zuurdesemtoastjes van de overgebleven broden van bakkers

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm