Werven van mensen met autisme

Neem goed opgeleide mensen met autisme zelf in dienst, ook buiten de IT, vanaf (v)mbo, hbo en wo niveau.

Doorbreek barrières, zet onterechte vooroordelen opzij en ervaar juist de specifieke talenten van de kracht van autisme. Denk aan boekhouders, vertalers, tekstschrijvers, webdesigners, SEO specialisten, softwaretesters, etc.

Over Werven van mensen met autisme

Een grote groep mensen met autisme en een goede opleiding op vmbo, hbo en wo niveau heeft een grote afstand tot betaald werk, terwijl zij zo graag een baan willen wat aansluit op hun opleidings- en ambitieniveau.

Barrières om aan het werk te komen zijn vooroordelen over autisme. Veelal veroorzaakt door films of de media. Autisme wordt op voorhand als moeilijk gezien. Waar iemand goed in is of juist moeite mee heeft, verschilt per persoon. Mensen met autisme werken in alle sectoren, niet alleen in de IT.

Vaak hebben mensen met autisme specifieke talenten die voor bedrijven waardevol kunnen zijn, zoals technisch inzicht, het vermogen om lange tijd geconcentreerd met één onderwerp bezig te zijn, oog voor detail en een sterk analytisch denkvermogen.

Wij richten ons op alle denkbare beroepen die je (deels) vanuit huis kunt uitvoeren.

1. Heeft u een vacature beschikbaar? Bespreek met ons de mogelijkheden.

2. Wij bepalen samen met u een profiel en zoeken geschikte kandidaten

3. Samen met u maken een goede keuze

4. Bij een match gaat de kandidaat voor u aan de slag

5. Onze gespecialiseerd coaches helpen u en de kandidaat om het ook echt te laten slagen.

Geef vertrouwen, neem contact op!
Over TalentTwist bv
“TalentTwist, werving en selectie van talent met de kracht van autisme. Ruim 1% van de Nederlandse bevolking is gediagnosticeerd met autisme. 53% van de volwassenen heeft geen betaald werk (NAR 2020). Van degenen die wel werk hebben heeft 28% een baan aansluitend op het opleidingsniveau. Barrières om aan het werk te komen zijn vooroordelen over autisme. Autisme wordt op voorhand als moeilijk gezien. Eén van de vooroordelen is dat alleen maar hoogopgeleiden in de IT kunnen werken, terwijl zij in alle mogelijke sectoren werken. TalentTwist roep bedrijven op om hun vacatures ook voor hen open te stellen. Banen op (v)mbo, hbo en wo niveau die je (deels) vanuit huis kunt uitvoeren. Voorbeelden zijn: boekhouder, tekstschrijver, seo-specialist, vertaler, illustrator, webdesigner enzovoort. Vaak hebben mensen met de kracht van autisme specifieke talenten die voor bedrijven extra waardevol kunnen zijn. Wij vinden de juiste mensen voor u en denken mee. Ook na de match zullen onze gespecialiseerde coaches u en de kandidaat begeleiden. Waar iemand goed in is of juist moeite mee heeft, verschilt per persoon. Wilt u eerst de samenwerking ervaren? Dan is detachering een optie. Zo kunnen we samen effectief zijn. Samen bereik je meer impact en helpen we dromen realiseren”

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie

FTE

1

Opgericht in

2020

Meet impact

nee

SDG’s

Goede banen en economische groei

Branche

ICT, media en communicatie

Meer van dit bedrijf

Deze gebruiker heeft geen meerdere producten/diensten.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm