11 oktober 2021

Social  return als kans &  de kracht van samen:  Inspirerende tips uit het Buy Social event

Vorige week dinsdag  vond  het  Buy  Social event plaats in samenwerking met de gemeente Utrecht. Het hybride event werd gehost vanuit de  Social Impact Factory Utrecht. Hier kwamen opdrachtgevers en leveranciers  uit gemeente  Utrecht  samen en werden mooie connecties gelegd!  De kracht van samen werd hier wederom zichtbaar, mooi om te zien.

Een inspirerende middag

In twee pitchrondes kregen de ondernemers de mogelijkheid om hun onderneming aan te prijzen aan het publiek. Zo konden ze laten zien dat sociaal en duurzaam inkopen op allerlei manieren mogelijk is. Dit keer mochten we luisteren naar 8  inspirerende pitches van de volgende bedrijven: Argo360, stichting echtWaar, stichting Bouwloods Utrecht,  Libertas  Pascal,  Specialisterren, Cycloon, Wij 3.0 en  Reinaerde. Ook werd er  een  mooie best  practice  uitgelicht

Durf groots te denken

De best  practice  van de Compass Group, The Colour Kitchen en de  Sign  Language Coffeebar laat zien dat je groots mag denken. Ze wonnen de aanbesteding bij de Rabobank. De gemeente Utrecht schreef een dialooggerichte aanbesteding uit, die gegund is op 100% impactvolle maatschappelijke waarden en niet alleen op prijs/kwaliteit. Dus aan de slag!

Gaandeweg hun samenwerking kwamen zij erachter dat ze het nog grootser konden aanpakken: ze zorgden niet alleen dat leerlingen van de Colour Kitchen aan de slag konden, maar dat er ook leerlingen kunnen doorstromen naar de Compass group locaties en connecties. De grootste les volgens Colour Kitchen en de Compass Group? Dat ze door samenwerken en krachten bundelen veel meer impact kunnen maken, en dat is prachtig om te zien. “We kwamen er vooral achter dat we het niet alleen moesten doen: De kennis en wijze waarop je impact wil maken, daar heb je partners voor nodig.” Aldus Daniël Cramer van de Compass Group.

Tips voor sociaal inkopen

Deze mooie tips voor sociaal inkopen nemen wij mee van dit event:

  • Kleine stappen doen ertoe, je moet ergens beginnen.
  • Kijk kritisch naar je inkopen, kun je dit verwisselen met sociale en duurzame producten en diensten?  Waarschijlijk  wel (;
  • Durf uitdagende en nieuwe samenwerkingen/connecties aan te gaan, je zal elkaar hoe dan ook inspireren en dit kan tot mooie dingen leiden.
  • Zie  social  return niet als een verplichting, maar als een uitdaging en een  kans.
  • Maak gebruik van onze  Social  Impact Market, zo zie je in één oogopslag alle diensten en producten die sociaal ondernemers aanbieden.

Heb je nog vragen en/of wil je partner worden en bijdragen aan de impact economie? Neem contact op met karen@social-enterprise.nl

Nieuws & blogs

7 augustus 2023

Deze vier wegen kunnen leiden naar impactvoller inkopen

19 juni 2023

Het Buy Social Impact Report is uit!

16 juni 2023

Ook in 2023 impact maken met kerst!

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm