BYCS to Work

Uw potentieel voor fietsen verzilveren. Fietsen is gezond, dat weet iedereen. Toch pakt meer dan de helft van de medewerkers de auto of het OV voor korte ritjes die gemakkelijk te fietsen zijn. Wist u dat fietsende medewerkers uw organisatie heel veel opleveren?

  • 80% besparing op uw vervoerskosten

  • 50% minder ziekteverzuim

  • 10% stijging van de productiviteit

  • 100% reductie van CO2-uitstoot van auto- en OV-gebruik

Over BYCS to Work

Met BYCS to Work helpen we u in 100 dagen om dit fiets-potentieel te verzilveren!

Stap 1 Impact assessment – We scannen uw situatie en kansen voor fietsen en berekenen de business case bij de ambities en mogelijkheden van uw organisatie.
Stap 2 Go Cycling Campagne – Op basis van uw keuze ontwerpen we een campagne op maat voor fietsstimulering binnen uw bedrijf. U bepaalt zelf hoeveel ondersteuning u wilt en bij welke faciliteiten, regelingen, leveranciers, afdelingen de campagne moet aansluiten.
Stap 3 Op het Go Cycling Dashboard zijn de resultaten te volgen en kunnen deelnemers hun eigen prestaties bijhouden, en zichzelf en anderen challengen.

Deze aanpak is succesvol gereviewd door onze partner PwC, en gebaseerd op state-of-the-art wetenschappelijke inzichten over effecten van fietsen op people, planet & profit en veel gebruikte psychologische principes voor organisatie- en gedragsverandering.
Over BYCS
Wij -bycs.org- hebben het Global Bicycle Mayor & Leader Network opgezet in 2016. Wat startte met 1 fietsburgemeester in Amsterdam, is nu een netwerk van meer dan 150 fietsburgemeesters én junior fietsburgemeesters; van Kampala tot Bogota, van Mumbai tot Parijs en van New York tot Amsterdam. Onze missie is 50×30, de helft van de ritten op de fiets in steden wereldwijd in 2030. Naast een team van 15 mensen in Amsterdam, bouwen we een ‘decentralised network’ en hebben we nu ook een team van 4 mensen in India om alle Bicycle Mayors te ondersteunen. Volgend jaar volgen ook Latijns-Amerika en Afrika. ‘Cycling is the simplest solution to the world’s most complex problems’: fietsen gaat over veel meer dan mobiliteit/transport, wij zien fietsen als het middel om steden te transformeren. Met onze aanpak van onderop – via de fietsburgemeesters – bereiken we miljarden mensen, en door COVID raakt dat bereik in een stroomversnelling. De fietsburgemeesters kunnen gebruikmaken van de tools die we de afgelopen jaren voor en met hen in Nederland hebben ontwikkeld: het BYCSLab, de BYCS to work / to school-aanpak, BYCS Impact, de Bicycle Architecture Biennale en diverse campagnes om kinderen op de fiets te krijgen.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

circulair-duurzaam,
milieu,
sociale-cohesie

FTE

Opgericht in

2016

Meet impact

ja

SDG’s

Goede gezondheid,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Aanpak klimaatverandering,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Advies, training en consultancy, Overig
BYCS
heeft samengewerkt met

Meer van dit bedrijf

BYCS

Overig
Fietshelden maken fietsen leuker en veiliger in uw stad

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm