Crostini (toastjes) met rozemarijn en zeezout

We maken onze toastjes met de hand in eigen keuken. Verschillende dag-oude broden van BBROOD worden dun gesneden en gebakken met slechts toevoeging van rozemarijnolie, zeezout en zwarte peper. De simpelste en lekkerste manier om brood her te gebruiken en weer 6 maanden houdbaar te maken!

Over Crostini (toastjes) met rozemarijn en zeezout

In Nederland blijven dagelijks honderdduizenden broden onverkocht in de winkel liggen. Deze broden zijn de volgende dag misschien niet meer kraakvers, maar nog hartstikke goed om andere producten van te maken. Daarom gebruiken de chefs van De Tweede Jeugd deze restbroden voor allerlei verschillende culinaire toepassingen. Na bekend te zijn geworden met Supertosti’s en Bread&Butter, maken ze nu ook deze knapperige crostini. Deze worden gemaakt van de heerlijke broden van ambachtelijke bakkerij BBROOD. Gebakken met rozemarijnolie, en bestrooid met zeezout en zwarte peper. Het resultaat is een toastje dat van veel beter brood gemaakt is dan alle andere beschikbare alternatieven en dat ook nog eens voor ruim 95% circulair is. Perfect voor bij de borrel om iets op te smeren, of een gezonde snack om zo uit het vuistje op te knabbelen. Ze worden geleverd in consumenteneenheden van 130 gram of in kiloverpakking.
Over De Tweede Jeugd
Brood is het meest verspilde product van Nederland, dus maken we met De Tweede Jeugd producten van de overgebleven broden van bakkers. Met een sociaal team van chefs aangevuld met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toveren we overgebleven broden om tot crostini, croutons en onze beroemde Supertosti’s. Ze zijn gekroond tot de beste tosti’s van Nederland, dus een must have op iedere menukaart! Met de keuze voor onze tosti’s help je voedselverspilling tegengaan, serveer je de lekkerste Supertosti’s en zorg voor werkgelegenheid voor diegenen die het nodig hebben!

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
circulair-duurzaam,
milieu,
voedseltransitie-natuurbehoud,
armoedebestrijding

FTE

4

Opgericht in

2016

Meet impact

ja

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Verantwoorde consumptie,
Beschermen van leven op het land

Branche

Horeca & voeding
De Tweede Jeugd
heeft samengewerkt met

Meer van dit bedrijf

De Tweede Jeugd

Horeca & voeding
Culinaire tosti’s van het beste bewaarde brood

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm