Digitale Buddies

Digitale Buddies brengt jong en oud bij elkaar. Oprecht contact, plezier, mooie gesprekken en tegelijkertijd digitale vaardigheden opdoen, dat is Digitale Buddies!

Over Digitale Buddies

Digitale Buddies is een innovatieve, gepersonaliseerde aanpak die ouderen helpt om hun sociale netwerk (blijvend) te vergroten. In een tienweekse cursus gaan ouderen en studenten in gesprek met elkaar. In deze gesprekken staan het levensverhaal en de interesses van de ouderen centraal. Vervolgens leren de studenten hen wat de computer en het internet te bieden hebben. Op basis van de eigen interesses en behoeften wordt het internet relevant. De studenten leren de ouderen hoe je online contact kunt maken en onderhouden met familie en vrienden (van vroeger en nu), hoe je informatie kunt vinden over hobby’s en passies, en zoveel meer. Het aansluiten op persoonlijke ervaringen, passies en interesses van de ouderen vormt de sleutel tot motivatie om digitaal actief te worden én te blijven. Het programma Digitale Buddies kan op licentie basis, lokaal op maat worden ingezet. De GeluksBV verzorgt training, lesmateriaal, communicatie en evaluatie.
Over GeluksBV
De missie van GeluksBV is werken aan het Bruto Nationaal Geluk, voor de bloei van mens & maatschappij. Wij gebruiken de wetenschappelijke inzichten over geluk in onze sociale innovaties gericht op het bevorderen van inclusie, kansengelijkheid en jongeren die lekker in hun vel zitten. Daarnaast delen we onze kennis in trainingen en masterclasses.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

sociale-cohesie,
armoedebestrijding

FTE

Opgericht in

2017

Meet impact

ja

SDG’s

Goede gezondheid,
Verminderde ongelijkheid,
Duurzame steden en gemeenschappen,
Vrede en recht,
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Branche

Advies, training en consultancy, Bedrijfsuitjes, Events & vergaderen, ICT, media en communicatie, Overig
GeluksBV
heeft samengewerkt met

Meer van dit bedrijf

GeluksBV

Advies, training en consultancy
In het GeluksCafé werken we samen met jongeren aan veerkracht, geluk & gezondheid.

GeluksBV

Advies, training en consultancy
Neem zelf de regie over jouw (werk)geluk!

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm