Laptoptas

Ecowings verkoopt professionele handgemaakte laptoptassen en accessoires van hergebruikt rubber. Bij het ontwerp van de tassen staan kwaliteit en design voorop. Een duurzaam en eerlijk alternatief voor iedere professional met een laptop.

Over Laptoptas

Hergebruikt rubber is het basismateriaal van de Ecowings laptoptas. Door het upcyclen van afgedankte rubberen binnenbanden van vrachtwagens, die normaliter op de afvalhoop in India terecht komen, krijgt rubber een tweede leven. De afvalberg wordt verkleind door het rubber uit de vuilnisstroom van India te halen.

Een team van gedreven ambachtslieden en ontwerpers produceert samen de Ecowings tassen in een bijzonder atelier in Indore, Noord India. De Ecowings laptoptas is volledig handgemaakt. De makers hebben respect voor de natuur en oog voor mooi ontwerp. Het zijn duurzame en eerlijke laptoptassen van goede kwaliteit en met een mooi design.
Over Ecowings
Ecowings produceert professionele laptoptassen van hergebruikt rubber van autobanden. Wij halen de afgedankte binnenbanden van auto’s uit de afvalstroom van India en hergebruiken die om mooie producten van te maken. Dit doen wij in ons atelier in Indore, met Indiase ontwerpers en lokale ambachtslieden. Goede werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden zijn daarbij vanzelfsprekend. Ecowings heeft als missie om de natuur te beschermen door afval een tweede leven te geven, en door middel van design te laten zien dat hergebruik heel goed mogelijk is. Het is onze ambitie om alle professionals te voorzien van een eerlijke en duurzame laptoptas, die praktisch en betaalbaar is en waarbij geen concessies worden gedaan op het gebied van kwaliteit en design.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

circulair-duurzaam,
int-ontw-en-fairchain,
milieu

FTE

15

Opgericht in

2015

Meet impact

nee

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Verantwoorde consumptie,
Aanpak klimaatverandering

Branche

Geschenken
Ecowings
heeft samengewerkt met

Meer van dit bedrijf

Ecowings

Geschenken
Een duurzaam relatiegeschenk van upcyclede autoband

Ecowings

Geschenken
Professionele handgemaakte relatiegeschenken van upcyclede materialen, zoals bijv. autobanden. Maatwerk, eventueel voorzien van eigen logo

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm