Ondersteuning gemeentelijke KCC’s

U schakelt uw overflow naar ons door. Wij staan de beller te woord en halen een first time right van 30-60% (afhankelijk van integratie). We ondersteunen burgers bij afspraken, formulieren etc. We hebben antwoorden op de meest gestelde vragen. Geen verborgen kosten. Helder aanbod.

Over Ondersteuning gemeentelijke KCC’s

Toegevoegde waarde. Eigentijds en professioneel. We hebben een ijzersterk klantcontactcenter in huis met specialisten die graag voor uw bedrijf aan de slag gaan. Door het vertrouwen van onze opdrachtgevers hebben we kunnen investeren in het uitbouwen van de talenten van onze mensen. En nu? Nu zijn wij specialisten in klantcontact. Ons klantcontactcenter is in 2010 opgericht. Onder andere met blinde collega’s. Zij kunnen niet alleen goed luisteren, ze horen ook wat er niet gezegd wordt. Vanuit dit specialisme zijn wij u graag van dienst. En u bent verzekerd van een eigentijds en professioneel contact met uw klanten. Met de klantcontactcenters van SociaalPlus haalt u dus iets bijzonders in huis. Onze specialisten in klantcontact ontzorgen uw organisatie, zijn uw perfecte visitekaartje. U maakt daarnaast werk van uw bereidheid om te werken met ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Die, als het om klantcontact gaat, midden in de markt staan. Zeg nou zelf; met wie doet u het liefst zaken? Juist, met specialisten!
Over SociaalPlus BV
“Mét afstand de beste… SociaalPlus is als “”specialist in klantcontact”” een sociale onderneming die werkt met mensen die zichzelf moeilijk kwalificeren op de arbeidsmarkt. Deze mensen hebben bijvoorbeeld jarenlang in een uitkeringssituatie gezeten of hebben een beperking. Ons KlantContactCenter voert telefoondiensten, receptiediensten, backofficediensten en outboundcampagnes op professionele wijze uit en is zo al jarenlang het visitekaartje voor veel gemeentes, (thuis)zorginstellingen en bedrijven Wij gaan verder dan participatiewet of inclusieve arbeidsmarkt. Wij zijn specialisten in klantcontact en specialisten in inclusiviteit.. U wilt immers maatschappelijk verantwoord ontzorgd worden.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie

FTE

12

Opgericht in

2010

Meet impact

nee

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Verminderde ongelijkheid

Branche

Facilitaire dienstverlening
SociaalPlus BV
heeft samengewerkt met

Meer van dit bedrijf

SociaalPlus BV

Financiële dienstverlening
uw chatbox op uw website van 08:30-17:30 actief bezet

SociaalPlus BV

Financiële dienstverlening
Bellen is 90% efficiënter dan manen.

SociaalPlus BV

Financiële dienstverlening
Telemarketing, maar dan anders

SociaalPlus BV

Facilitaire dienstverlening
Uw inkomend telefoonverkeer professioneel én maatschappelijk verantwoord geregeld

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm