Sinterklaas reep

De Sintreep is gemaakt van 100% biologische en Faitrade Trinitario cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek, die met het zeilschip de Tres Hombres volledig op windkracht naar onze chocoladefabriek in Amsterdam zijn vervoerd. Heerlijk duurzaam Sinterklaas cadeautje.

Over Sinterklaas reep

In onze chocoladefabriek maken we “single origin” bio-chocolade op ambachtelijke wijze volledig op zonne-energie. We kopen de “trinitario” cacaobonen voor deze bijzondere reep direct bij boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek. De bonen reizen met het zeilschip de Tres Hombres op windkracht van de Caraïben, in pakweg vier maanden over de Atlantische Oceaan, naar de kade in Amsterdam!
Over Chocolatemakers
Het bouwen en exploiteren van een volledig duurzame cacaoketen voor het maken van chocolade om te laten zien en ervaren dat de cacaoketen kan bijdragen aan betere chocolade en een betere wereld.Dit doen we door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (van leveranciers tot retail) en consumenten. Boeren krijgen bij ons een inkomen waarvan zij een kunnen leven (wij betalen 50% meer dan de Fairtrade standaard), de natuur moet behouden en zelfs hersteld worden (herbebossing), the CO2 footprint in transport en productie moet naar 0 kg CO2 per geproduceerde kg chocolade (!) en de consument krijgt een gezond en super lekkere chocolade.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

milieu,
armoedebestrijding

FTE

Opgericht in

2011

Meet impact

nee

SDG’s

Geen armoede,
Duurzame energie,
Verantwoorde consumptie,
Aanpak klimaatverandering

Branche

Bedrijfsuitjes, Horeca & voeding

Meer van dit bedrijf

Chocolatemakers

Bedrijfsuitjes
Bezoek de echte chocoladefabriek!

Chocolatemakers

Horeca & voeding
Prachtig bewaarblik gevuld met 10 of 6 heerlijke repen. Het perfecte eindejaarscadeau!

Chocolatemakers

Horeca & voeding
Bio Fairtrade donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacaobonen uit Peru met hand-geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm