100% biologische lijkwade / wikkeldoek

Een lijkwade van FAIR coffins is een mooi alternatief op een traditionele opbaring. 100% natuurlijk ongebleekt katoen van 277 gram’s kwaliteit en mooi afgewerkt. Ideaal i.c.m. een uitvaartkist of baarplank van FAIR coffins. Te gebruiken met of zonder eigen onderkleding, waarbij de laatste natuurlijk het mooiste ecologische alternatief is.

Over 100% biologische lijkwade / wikkeldoek

Dit is de meest pure en ecologische manier van begraven of cremeren. Eigen kleding bevat vaak synthetische milieubelastende materialen als plastics (o.a. knopen) en metalen (ritssluitingen).

De lijkwades van FAIR coffins zijn gemaakt van ongebleekt biologisch katoen, wat mooi en 100% ecologisch is.

Een lijkwade ook wel grafwade of wikkeldoek genoemd, is een rechthoekige doek die om de overledene heen gewikkeld wordt. Lijkwaden helpen nabestaanden bij het nemen van afscheid van hun dierbare. Zo kunnen ze nauw worden betrokken bij het inwikkelen en sluiten van de lijkwade. Het proces van afscheid nemen is hierdoor gelijkmatiger dan wanneer de kist ineens gesloten wordt.

Bovendien is er ook meer ruimte voor persoonlijke rituelen, zoals het elke dag een stukje verder sluiten van de wade en het versieren van de lijkwade met bloemen. Een lijkwade wordt doorgaans gecombineerd met een draagbaar, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met een kist.

https://faircoffins.com/product/betaalbare-lijkwade-wikkeldoek-wikkelgoed/
Over FAIR coffins
FAIR coffins maakt duurzame uitvaartkisten. 100% ecologisch, sociaal en betaalbaarWie kiest voor een uitvaartkist van FAIR coffins laat de wereld een stukje schoner achter én creëert kansen voor mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt.Onze FAIR coffins zijn ontwikkeld volgens de nieuwste technologieën op het gebied van ecologisch & circulair materiaalgebruik en goedgekeurd voor (natuur)begrafenis en crematie.

De organisatie in het kort

Impact gebieden

arbeidsparticipatie,
milieu

FTE

15

Opgericht in

2018

Meet impact

ja

SDG’s

Goede banen en economische groei,
Innovatie en infrastructuur,
Verantwoorde consumptie,
Aanpak klimaatverandering

Branche

Meer van dit bedrijf

FAIR coffins

Overig
Laat ons u ontzorgen bij het verlies van een dierbare.

FAIR coffins

Overig
FAIR coffins, duurzaam, sociaal en betaalbaar. Samen laten we de wereld een stukje schoner achter.

Zoek in de market

Selecteer een branche

Zoekterm